ارتباط با ما مناسبتهای اسلامی دریافت تألیفات انتخاب رنگ انتخاب زبان العربيةفارسىEnglishFrançaisTürkçeاردو صفحه نخست
 
ارسال به دوست

ارسال به دوست






نسخه قابل چاپ بازگشت

سؤالها و جوابها : روزه قضا ( تعداد : 10 )

« قبل 1 بعد » نمايش همه

سؤال :

حکم قضای روزه چیست؟

جواب :

باید روزه هایی را که نگرفتید قضا کنید و اگر كسى روزه ماه رمضان را به خوردن يا آشاميدن يا جماع يا استمناء يا باقى ماندن بر جنابت باطل كند ، در صورتى كه بداند آن كار روزه را باطل مى كند، اضافه بر قضا ، كفاره هم بر او واجب مى‏شود . و همچنين - بنا بر احتياط واجب- نسبت به کسى که جاهل به حکم است ولى در جهل خود معذور نيست و مطمئن هم نيست يعنى احتمال مى دهد كه مبطل باشد.
و اما کسى که مساله را نمى داند و در جهل خود معذور است يا مطمئن است كه آن كار روزه را باطل نمى كند كفاره بر او نيست ولى اگر مى داند مبطل است و نمى داند كفاره دارد بايد كفاره بدهد.
و در كفاره افطار روزه ماه رمضان، کافی است به شصت فقير غذا بدهد به هر كدام ۷۵۰ گرم گندم يا آرد يا نان و مانند آنها. و اگر می دانست که باید قضا کند و قضای آن را یک سال به تأخیر انداخت تا ماه رمضان بعد برسد باید بابت هر روزعلاوه بر قضا ۷۵۰ گرم گندم، آرد يا نان را به يک فقیر بدهد و اگر بيش از يک سال تأخير بياندازد كفاره تكرار نمى شود. و نسبت به قضا اگر در مقدار فوت شده شک دارید مقدار متیقن یعنی کمتر کافی است.
1

سؤال :

در روزه قضاى ماه رمضان اگر سهواً (قبل از ظهر ـ بعد از ظهر) چيزى خورده شود و زمان كافى براى گرفتن روزه قضا باشد حكم روزه چيست؟

جواب :

اگر از روى سهو باشد روزه را باطل نمى كند.2

سؤال :

اگر زن و شوهر جوانى در ماه رمضان در زمانى كه روزه هستند ناخاسته و بدون كنترل خود با هم نزديكى كنند و روزه شان باطل شود چه بايد بكنند؟

جواب :

قضا و كفاره واجب است و كافى است اطعام شصت مسكين هر مسكينى 750 گرم گندم يا آرد براى هر يك از زن و شوهر.3

سؤال :

براى گرفتن روزه و نماز قضا براى ميت (مثلا ده سال) آيا چند نفر در يك زمان مى توانند اين تكليف را انجام دهند . ( براى مثال 5 نفر و هركدام دو سال نماز و روزه بگيرند ) ؟

جواب :

مى توانند و ترتيب معتبر نيست .4

سؤال :

آيا كسى كه روزه اى بر گردنش باشد از سال گذشته و تا بحال نتوانسته آن را بگيرد مى تواند معادل آن بجاى 60 روز كار ديگرى انجام دهد؟

جواب :

مى تواند براى هر روز كه عمداً نگرفته است 60 فقير را اطعام كند يا به هر يك 750 گرم گندم يا نان و امثال آن بدهد.5

سؤال :

در مسافرت مى توانيم روزه قضا بگيريم (مسافرت كمتر از يك هفته مى باشد) ؟

جواب :

روزه قضا را نمى توان در سفر گرفت .6

سؤال :

كسى كه روزه قضا بر مستحب بگيرد آيا ميتواند جايگزين كند؟

جواب :

جايگزين نميشود و كسى كه روزه ماه رمضان به ذمه او باشد صحيح نيست روزه مستحبى بگيرد و روزه باطل است.7

سؤال :

حکم کسي که ماه رمضان بر اساس شهادت دو نفر 29 روز روزه گرفته اند چيست ؟

جواب :

قضا لازم نيست .8

سؤال :

مادرم تعدادي روزه قرضي دارد. با هر زحمتي که هست روزهاي ماه مبارک رمضان را روزه مي گيرد ولي توانايي اداي روزه هاي قرضي خود را (به دليل کهولت سن وبيماري) در خود نمي بيند. حال آيا من به عنوان فرزند اومي توانم (در حالي که در قيد حيات است) روزه هاي قرضي را ادا کنم؟

جواب :

قبل از فوت ايشان جايز نيست.9

سؤال :

اگر شخصي جنب باشد و نماز و روزه بگيرد ولي نداند که جنب است وبعد از چند مدت متوجه شود و بداند که جنب بوده تکليف چه ميباشد؟

جواب :

روزه هاي وي صحيح است و نمازهايي که قبل بجا آورده است قضا کند.10
« قبل 1 بعد » نمايش همه
^ ابتدای صفحه