Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » MUHTAZAR

11 Soru: Diğer hak inançları ölmek üzere olan kimseye talkin etmek vacip midir?
Cevap: Müstehaptır.
12 Soru: Zor can veren kimse için ne yapmak gerekir?
Cevap: Zor can veren bir kimseyi, rahatsız olmadığı takdirde, namaz kıldığı yere götürmek müstehaptır.
13 Soru: Ölmek üzere olan kimsenin rahat olması için ne yapmak gerekir?
Cevap: Başı ucunda Yâsîn, Sâffât ve Ahzâb Surelerini, Ayet'el-Kürsî'yi, A'râf Suresi'nin 54. ayetini, Bakara Suresi'nin son üç ayetini ve Kurân'dan mümkün olduğu miktarda okumak müstehaptır.
14 Soru: Ölmek üzere olan kimseyi yalnız bırakmak haram mıdır?
Cevap: Hayır mekruhtur.
15 Soru: Ölmek üzere olan kimsenin üstüne ağır bir şey koymanın hükmü nedir?
Cevap: Mekruhtur.
16 Soru: Ölmek üzere olan kimsenin yanında cünüp insanın oturması caiz midir?
Cevap: Mekruhtur.
17 Soru: Ölmek üzere olan kimsenin yanında hayız olan kadınların oturmasının hükmü nedir?
Cevap: Mekruhtur.
18 Soru: Bazen ölmek üzere olan insanın yanında insanlar çok konuşuyorlar bu ne kadar doğru acaba?
Cevap: Mekruhtur.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français