Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » ÖLÜYE DOKUNMA GUSLÜ

21 Soru: Guslü verilmemiş kemiğe dokunmak gusül gerektirir mi?
Cevap: Hayır.
22 Soru: Ölüden kopmuş ve guslü verilmemiş kemiğe dokunmak guslü gerektirir mi?
Cevap: Hayır.
23 Soru: Canlı insandan kopmuş kemiğe dokunursam gusül farz olur mu?
Cevap: Hayır farz değildir.
24 Soru: Ölü insandan ayrılmış dişe dokunursak gusül far olur mu?
Cevap: Hayır.
25 Soru: Canlı insandan ayrılmış dişe dokunursam gusül almam gerekir mi?
Cevap: Hayır.
26 Soru: Ölüye dokunma guslü nasıl alınır?
Cevap: Cenabet guslü alınmalıdır.
27 Soru: Ölüye dokunma guslü alırsam namaz kılmak için de abdest almam gerekir mi?
Cevap: Hayır, abdest almanıza gerek yoktur.
28 Soru: Birkaç ölüye dokunan kimsenin kaç gusül alması gerekir?
Cevap: Bir gusül alması yeterlidir.
29 Soru: Bir ölüye birkaç defe dokunan kimsenin kaç defa gusül alması gerekir?
Cevap: Bir gusül alması yeterlidir.
30 Soru: Bir kimse ölüye dokunduktan sonra gusletmezse camide durması haram mıdır?
Cevap: Hayır.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français