Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » YEMİN

11 Soru: Konuşma gücü olan biri yemini yazarsa, yemini sahih midir?
Cevap: Vacip ihtiyat gereği ona amel etmelidir.
12 Soru: Konuşma gücü olmayan birisi nasıl yemin edebilir?
Cevap: Yazıyla yazar ve kalbinden geçirirse, yeterlidir.
13 Soru: Dilsiz birisi nasıl yemin edebilir?
Cevap: Dilsiz birisi işaretle yemin ederse sahihtir.
14 Soru: Yemin dille mi söylenmelidir?
Cevap: Evet yemin dille söylenmelidir.
15 Soru: İnsan mubah olan bir işi yapmaya veya tek etmeye yemin ederse bu mubah işin herhangi bir özelliğinin olması gerekir mi?
Cevap: Halk arasında bu işi yapmanın veya terk etmenin tercih edilen iyi tarafı olmalıdır. Kendisi için dünyevi hayrı olması durumunda yine yemini sahihtir.
16 Soru: İnsanın terk etmek için yemin ettiği şey nasıl olmalıdır?
Cevap: Vacip ve müstehap olmamalıdır.
17 Soru: İnsanın yapmak için yemin ettiği şey nasıl olmalıdır?
Cevap: Haram ve mekruh olmaması gerekir.
18 Soru: Sinirli halde edilen yemin geçerli midir?
Cevap: Hayır geçerli değildir.
19 Soru: İnsan kendi isteğiyle yemin etmezse bu yemin sahih midir?
Cevap: Hayır sahih değildir. Mecbur edilen kişinin yemini sahih değildir.
20 Soru: Delinin yemini sahih midir?
Cevap: Hayır sahih değildir.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français