پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر آقای سید علی حسینی سیستانی

پرسش و پاسخ » خوردن و آشامیدن

۳۱ پرسش: اینجا در اروپا در خیلی از مواد غذایی از ( ژلاتین ) حیوانی استفاده میشود که از استخوان حیوانات ذبح اسلامی نشده گرفته می شود . آیا خوردن این مواد غذایی حرام است ؟
پاسخ: اگر شک کنید که ژلاتین از گیاه گرفته شده یا از حیوان، خوردن آن جایز است و تفحص لازم نیست، ولی اگر بدانید که از حیوان گرفته شده و از تذکیه شرعی آن مطمئن نباشید خوردن آن جایز نیست حتی ـ بنا بر احتیاط واجب ـ اگر از استخوان های حیوان فراهم شده باشد.
بلی اگر علم و یقین داشته باشیم که مواد آن استحاله شده و در ضمن عملیات شیمیایی دگرگون شده است خوردن آن مطلقا اشکال ندارد، اما این امر ثابت نشده است.
۳۲ پرسش: آیا خورن صدف هایی که گوشت خوار نیستند حلال است یا خیر ؟
پاسخ: حرام است..
۳۳ پرسش: در بعضی از مواد غذایی مثل شیرینی و مقدار کمی الکل (نه شراب) بکار رفته که نقش فراوری دارد و سکر آور نیست آیا می توان استفاده کرد ؟
پاسخ: آگر درصد الکل آن ناچیز باشد (۲% یا کمتر) اشکال ندارد.
۳۴ پرسش: آیا خریدن غذا ( سیب زمینی یا برنج پخت شده ) از یک فرده مسیحی حلال است یا حرام ؟
پاسخ: حلال است .
۳۵ پرسش: اینجانب در منطقه ای در انگلیس تحصیل می نمایم و متاسفانه در این منطقه به هیچگونه دسترسی به گوشت حلال و قصابی مسلمان نیست طبق نظر جناب عالی آیا بنده می توانم از گوشت مرغ یا گاو که در رستوران دانشگاه طبخ می گردد استفاده نمایم ؟
پاسخ: جایز نیست و می تواند از گوشت ماهیهای پولک دار استفاده کنید.
۳۶ پرسش: خوردن کشمش سرخ کرده جایز است؟
پاسخ: جایز است.
۳۷ پرسش: آیا روغن حیوانات غیر از حلال گوشت مانند مار یا ببر و غیره نجس است ؟
حکم استفاده از انها به عنوان دارو یا تقویت کننده چیست؟
پاسخ: اگر حیوان خون جهنده نداشته باشد یا تذکیه شده باشد روغن آن پاک است و استفاده غیر خوراکی از ان مانعی ندارد.
۳۸ پرسش: اگر مسلمانی که مشکوک به این است که گوشت تذکیه شده تهیه نمی کند آیا خوردن غذا در منزل آنها جایز است ؟
پاسخ: خوردن گوشت در منزل فرد یاد شده اشکال ندارد .
۳۹ پرسش: خوردن ماهی یا سیب زمینی در رستوران های خارجی چه حکمی دارد در حالی که احتمال داده میشود که گوشت و مرغ حرام را هم در آن روغن سرخ میکنند ؟
پاسخ: خوردن سیب زمینی ـ با عدم علم به نجاست آن ـ اشکال ندارد و همچنین نسبت به ماهی فلس دار اگر مطمئن هستید که زنده از اب گرفته شده است.
۴۰ پرسش: در بیشتر کپسولهای دارویی و غیر دارویی نوشته شده که حاوی ژلاتین است که در واقع روکش جلد کپسول است حکم خوردن ان چیست با توجه به اینکه این داروها خارج تهیه میشود ؟
و ننوشته که از ژلاتین حیوانی یا گیاهی است.
پاسخ: اگر علم به نجاست ندارید اشکال ندارد .
برای ارسال سوال جدید اینجا را کلیک کنید
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français