Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » AKİD HÜKÜMLERİ

1 Soru: Daimi ve geçici evlilikte akit okunmalı mıdır?
Cevap: Evet okunmalıdır.
2 Soru: Daimi ve geçici evlilikte akit okunmalı mıdır?
Cevap: Evet okunmalıdır.
3 Soru: Evlilik akdini kadın ve erkek kendileri okuyabilir mi?
Cevap: Evet okuyabilirler.
4 Soru: Kadın ve erkek onlardan taraf okuması için bir başkasını vekil edebilirler mi?
Cevap: Evet edebilirler.
5 Soru: Vekilin erkek olması şart mıdır?
Cevap: Vekilin erkek olması şart değildir.
6 Soru: Kadın da evlilik akdini okumak için başkasından taraf vekil olabilir mi?
Cevap: Evet olabilir.
7 Soru: Erkek ve kadın vekillerinin akdi okuduklarına emin olmadıkça bir birlerine mahremce bakabilirler mi?
Cevap: Hayır, bakamazlar.
8 Soru: Vekilin akdi okuduğuna ihtimal vermek yeterli midir?
Cevap: Hayır, yeterli değildir.
9 Soru: Vekil akdi okudum der, onun sözüne güvenilmezse ne yapmak gerekir?
Cevap: Vacip ihtiyat gereği onun sözüne güvenip uymamalıdırlar.
10 Soru: Bir kişi, daimi ve geçici evlilik akdi için iki kişi tarafından vekil olabilir mi?
Cevap: Evet, vekil olabilir.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français