Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Ayetullah Sistani Bürosundan yetkili bir kaynak tarafından yapılan açıklama: Hazreti Ağa dün gece sol bacağında burkulma sebebiyle kalçasında meydana gelen kırıklık sonucu Iraklı doktorlardan oluşan bir sağlık timinin müşahedesi altında bugün ameliyata alınacaktır.
Müminlerden Hazreti Ağa için dua etmelerini bekliyoruz.

Sorular ve Cevaplar » AKŞAM VE YATSI NAMAZLARI

1 Soru: İhtiyari halde akşam ve yatsı namazlarının vakitleri ne zamana kadardır?
Cevap: İhtiyari halde akşam ve yatsı namazlarının vakitleri gece yarısına kadardır.
2 Soru: Unutkanlıktan dolayı, uyuyakaldığı için, hayız ve benzeri zaruri durumlardan dolayı gece yarısına kadar namazını kılamayan namazını kaza mı etmelidir?
Cevap: Şafak vaktine kadar (sabah namazı vaktine kadar) namazını kılabilir.
3 Soru: Yatsı namazını akşam namazından önce kılabilir miyim?
Cevap: Yatsı namazı akşam namazından önce kılınırsa namaz batıl olur.
4 Soru: Vaktin sonunda sadece yatsı namazını kılacak kadar vakit kalırsa hangi namazı önce kılmalıyım?
Cevap: Bu durumumda yatsı namazını akşam namazından önce kılmalı, sonra akşam namazını kaza etmelisiniz.
5 Soru: Biri yatsı namazını bilmeden akşam namazından önce kılar ve namaz bittikten sonra farkında olursa namazı sahih midir?
Cevap: Namazı sahihtir ve Akşam namazını ondan sonra yerine getirmelidir.
6 Soru: Yanılarak akşam namazı kılınmadan önce [müşterek vakitte] yatsı namazı kılınmaya başlanır ve namazda iken farkına varılırsa ne yapması gerekir?
Cevap: Dördüncü rekâtın rükûsuna gidilmediği takdirde, niyet akşam namazına çevrilmeli, namaz bitirilmeli ve sonra yatsı namazı kılınmalıdır.
7 Soru: Yanılarak akşam namazı kılınmadan önce [müşterek vakitte] yatsı namazı kılınmaya başlanır ve namazda iken farkına varır ve dördüncü rekatın rükusuna giderse ne yapması gerekir?
Cevap: Namazı bitirip daha sonra akşam namazı kılabilir.
8 Soru: Bilerek akşam veya yatsı namazını gece yarısına kadar geciktiren, ne yapmalıdır?
Cevap: Farz ihtiyat gereği sabah ezanına kadar, eda ve kaza niyeti etmeksizin bu namazları kılmalıdır.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français