Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » CUMA NAMAZI

11 Soru: Cuma namazı en az kaç kişiyle kılınmalıdır?
Cevap: İmamla birlikte en azından beş kişinin bulunmalıdır.
12 Soru: Cuma namazı furada kılınabilinir mi?
Cevap: Furada kılınırsa sahih değildir.
13 Soru: Memum Cuma namazının ikinci rekâtın rükûsundan önce cemaate yetişirse ne yapması gerekir?
Cevap: İktida ederek sonra da geri kalan bir rekâtını kendisi kılarsa namazı sahihtir.
14 Soru: Memum İkinci rekâtın rükûsunda imama ulaşırsa ve bir rekâtı da kendisi kılarsa namazı sahih midir?
Cevap: Vacip ihtiyata göre bu namaza iktifa edemez. Öğlen namazını da kılmalıdır.
15 Soru: İmam Cuma namazından önce kaç hutbe okumalıdır?
Cevap: İmam Cuma namazından önce iki hutbe okumalıdır.
16 Soru: Hutbe okuyan oturarak hutbe okuyabilir mi?
Cevap: Ayakta hutbe okumalıdır. Oturarak hutbe okuması doğru değildir.
17 Soru: İki hutbe arka arkaya mı olmalıdır?
Cevap: İki hutbe arasında birazcık oturmalıdır. Oturması az ve hafif olmalıdır.
18 Soru: İki Cuma namazı arasında ne kadar uzaklık olmalıdır?
Cevap: Bir fersahtan az olmamalıdır.
19 Soru: İki Cuma namazının arası bir fersahtan az olursa hangi Cuma namazı sahihtir?
Cevap: Her ikisi de aynı anda başlarsa her ikisi de batıldır.
20 Soru: İki Cuma namazının arası bir fersahtan az olur ve birisi diğerinden önce namaza başlarsa hangi namaz sahihtir?
Cevap: Tekbiretu’l-İhram demekle dahi olsa biri diğerinden önce başlarsa önce başlayan sahih diğeri batıldır.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français