Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Ayetullah Sistani Bürosundan yetkili bir kaynak tarafından yapılan açıklama: Hazreti Ağa dün gece sol bacağında burkulma sebebiyle kalçasında meydana gelen kırıklık sonucu Iraklı doktorlardan oluşan bir sağlık timinin müşahedesi altında bugün ameliyata alınacaktır.
Müminlerden Hazreti Ağa için dua etmelerini bekliyoruz.

Sorular ve Cevaplar » EHL-İ BEYT (A.S) MUSİBET MECLİSİ

1 Soru: Acaba aşura günü iş yapmak haram mı yoksa mekruh mu?
Cevap: İyi olan, Ehlibeytin (a.s) matem günlerinde dükkanı tatil etmektir. Hatta eğer Ehlibeytin (a.s) makamına saygısızlık sayılırsa bundan kaçınmalıdır.
2 Soru: İmama yas tutmak için namazı geciktirmek caiz midir?
Cevap: İyi olan, namazı vaktin evvelinde kılmaktır. Yas programlarının zamanı da namaz vaktiyle çelişmeyecek şekilde ayarlanmalıdır.
3 Soru: Muharrem ve Sefer ayında siyah elbise giymek müstehap mı yoksa mekruh mu?
Cevap: Bu güzel ve beğenilen bir iştir; mekruh oluşu sabit değildir.
4 Soru: Sine vurmanın şer'i açıdan hükmü nedir?
Cevap: Sakıncası yoktur.
5 Soru: Acaba İmam Hüseyin (a.s) için düzenlenen taziye meclisinde yüksek sesle feryat etmek, başa ve yüze vurmak caiz midir?
Cevap: Sakıncasızdır.
6 Soru: Şehitler Efendisi (a.s) için oluşturulan deste gruplarında tempo tutmaya yardımcı olan davul gibi enstrümanlardan faydalanmak caiz midir?
Cevap: Sakıncası yoktur.
7 Soru: Acaba hareket etmekte olan deste grubu arasında hervele (bir tür süratle koşmak) caiz midir?
Cevap: Haddizatında sakıncası yoktur.
8 Soru: Deste gruplarının önünde avize veya alem taşımak caiz midir?
Cevap: Sakıncası yoktur.
9 Soru: Bazı deste gruplarında sine vurmak için bazı insanların soyunduğunu görüyoruz. Zatıalinizin bu konudaki görüşünü öğrenmek istiyorum.
Cevap: Sakıncası yoktur.
10 Soru: Biz otuz yıldır camiye mum bırakıyoruz. Acaba camiye mum yerine başka bir şey, mesela lamba verilebilir mi?
Cevap: Sakıncası yoktur.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français