Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » FARZ NAMAZLAR

1 Soru: Öğlen namazı kaç rekattır?
Cevap: Dört rekattır.
2 Soru: İkindi namazı kaç rekattır?
Cevap: Dört rekattır.
3 Soru: Akşam namazı kaç rekattır?
Cevap: Üç rekattır.
4 Soru: Yatsı namazı kaç rekattır?
Cevap: Dört rekattır.
5 Soru: Sabah namazı kaç rekattır?
Cevap: İki rekattır.
6 Soru: Yolculukta iken dört rekatlık namazlar kaç rekat olarak kılınır?
Cevap: İki rekat olarak kılınır.
7 Soru: İkindi namazı öğlen namazından önce kılınırsa sahih midir?
Cevap: Hayır, ikindi namazı batıl olur.
8 Soru: Güneşin batmasına bir namazı kılabilecek kadar vakit kalırsa öğlen mi ikindi mi namazını kılmalıyım?
Cevap: İkindi namazını kılmalı ve öğle namazını kaza etmelisiniz.
9 Soru: Öğlen namazını kılmadan bilmeyerek ikindi namazını kılmaya başladım, namazın ortasında da hatamı anladım ne yapmam gerekir?
Cevap: Niyetinizi öğlene çevirmelisiniz. Şöyle ki; kıldığım, kılmakta olduğum ve kılacağım hepsi öğlen namazı olsun diye niyet edip namazı tamamlamalı sonra da ikindi namazını kılmalısınız.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français