Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » ORUÇLU KİMSEYE MEKRUH ŞEYLER

1 Soru: Oruçluyken diş çektirmek orucu bozar mı?
Cevap: Diş çektirmek ve ağzın kanamasına sebep olan herhangi bir iş yapmak oruçlu kimse için mekruhtur.
2 Soru: Fitil kullanmak orucu bozar mı?
Cevap: Orucu bozmaz mekruhtur.
3 Soru: Kadının suyun içinde oturması orucunu bozar mı?
Cevap: Hayır, mekruhtur.
4 Soru: Güzel kokulu bitkileri koklamanın orucu bozduğunu söylüyorlar bu doğrumudur acaba?
Cevap: Güzel kokulu bitkileri koklamak mekruhtur.
5 Soru: Oruçlu bir kimse enfiye çekebilir mi?
Cevap: Eğer tesirinin boğaza ulaşacağı bilinmezse mekruhtur, ama boğaza ulaşacağı bilinirse, caiz değildir.
6 Soru: Kan aldırmak orucu bozar mı?
Cevap: Kan aldırmak ve hamama girmek gibi oruçluyu zaafa uğratan (=güçsüz duruma düşüren) bir iş yapmak oruçlu için mekruhtur.
7 Soru: Kan aldırmak orucu bozar mı?
Cevap: Kan aldırmak ve hamama girmek gibi oruçluyu zaafa uğratan (=güçsüz duruma düşüren) bir iş yapmak oruçlu için mekruhtur.
8 Soru: Sürme çekmek orucu bozar mı?
Cevap: Mekruhtur.
9 Soru: Göze ilâç damlatmak orucu bozar mı?
Cevap: Göze ilâç damlatmak oruçlu için mekruhtur.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français