Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Sorular ve Cevaplar » YAĞMUR SUYU

1 Soru: Üzerinde necasetin kendisi bulunmayan necis olmuş bir şeye, bir defa yağmur yağarsa, yağmurun değdiği yerler temiz olur mu?
Cevap: Üzerinde necasetin kendisi bulunmayan necasetlenmiş bir şeye, bir defa yağmur yağarsa, yağmurun değdiği yerler pak olur.
2 Soru: İdrarla necis olan beden ve elbise yağmur suyuyla nasıl pak olur?
Cevap: İdrarla necis olan beden ve elbisede, ihtiyaten iki defa yağmur yağması gerekir.
3 Soru: Yağmur suyuyla pak olan halı ve elbiseyi sıkmaya da gerek var mıdır?
Cevap: Halı ve elbiseyi sıkmaya da gerek yoktur .
4 Soru: İki üç damla yağmur yağarsa yağmur suyu hükmünde midir?
Cevap: İki üç damla yağmur yağmasının da faydası yoktur. Yağmur yağıyor denilebilecek şekilde yağmalıdır.
5 Soru: Yağmur, necaset üzerine yağar ve başka bir yere de sıçrarsa, sıçrayan su necis midir?
Cevap: Yağmur, necaset üzerine yağar ve başka bir yere de sıçrarsa, sıçrayan su kendisiyle birlikte necaset taşımaz ve necasetin tadını veya kokusunu yahut rengini almazsa paktır.
6 Soru: Bir yapının tavanı veya damı üzerinde necasetin kendisi bulunursa, necis şeye değip tavandan veya damdaki oluktan dökülen su, temiz midir?
Cevap: Bir yapının tavanı veya damı üzerinde necasetin kendisi bulunursa, necis şeye değip tavandan veya damdaki oluktan dökülen su, yağmur yağdığı müddetçe temizdir.
7 Soru: Necis olan yere (toprağa) yağmur yağarsa temiz eder mi?
Cevap: Necis olan yere (toprağa) yağmur yağarsa temiz olur.
8 Soru: Necis bir yere serili olan pak yaygı üzerine yağmur yağar ve necis yer üzerinden akarsa; yaygı necis olur mu?
Cevap: Necis bir yere serili olan pak yaygı üzerine yağmur yağar ve necis yer üzerinden akarsa; yaygı necis olmaz, yer de pak olur.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français