The Official Website of the Office of His Eminence Al-Sayyid Ali Al-Husseini Al-Sistani

Question & Answer » Masturbation

1 Question: If my wife wants me to masturbate in front of her, is it then allowed?
Answer: You are not allowed to excite yourself with your own hands, but you can do it with your wife's hand.
2 Question: What does Islam say about masturbation? If a man is doing this, what type of punishment will he deserve and how can he do Tawbah?
Answer: He has committed a forbidden act. He seek divine forgiveness and repentance would be sufficient for forgiveness.
3 Question: When I am unable to do Muta’h (temporary marriage), am I allowed to masturbate?
Answer: Masturbation is not permissible under any circumstances.
4 Question: Is it permissible for a man to masturbate in order to prevent himself from falling into a bigger sin?
Answer: It is not permissible
5 Question: f my wife wants me to masturbate in front of her, is it then allowed?
Answer: You masturbate using your own hand. If your wife helps you ejaculate, there would be no objection.
6 Question: What does Islam say about masturbation? If a man is doing this what type of punishment will he deserve and how can he do get Tawba?
Answer: He has committed a forbidden act. Repentance and seeking God's forgiveness would be sufficient for forgiveness.
7 Question: When I am unable to do Muta’h (temporary marriage), am I allowed to masturbate?
Answer: Masturbation is not permissible under any circumstances.
8 Question: Some companies have produced an item similar to the woman’s vagina that some men would place over their penis at bedtime for carnal desire. Is this classified as masturbation that is forbidden?
Answer: It is harãm if he seeks to ejaculate intentionally or ejaculation is normal [in such a circumstance] for him. Rather, based on obligatory precaution, he must refrain from it, even if he is confident of not ejaculating.
Click here to post a new question
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français